Quiz


1. if processor has a word size of 32bits, compared to a processor with a word size of 16 bits, it can process __________________ at a time

    a. thrice as much
    b. half as much
    c. a forth as much
    d. twice as much
ANS: D
2. the most common storage device for the personal computer is the ________________  

    a. floppy disk
    b. USB thumb device
    c. zip disk
    d. hard disk drive
ANS: D

3. Which device uses a handled  operating g system?  

    a. A PDA
    b. A personal computer
    c. a laptop
    d. a main frame
ANS: A

4. Numbers and formulae entered in a cell are called________________  

    a. labels
    b. numeric entries
    c. intersection
    d. text
ANS: B
5. What is software?  

    a. a type of computer code
    b. a computer language
    c. a set of instructions for your computer
    d. a cover for the computer
ANS: C
6. Thick, rigid metal platters that are capable of storing and retrieving information at a high rate of speed are known as ________________  

    a. hard disks
    b. soft disks
    c. flash memory
    d. SAN
ANS: A
7. what is windows explorer?

    a. a drive
    b. a pc
    c. a web browser
    d. a file manager
ANS: D
8. ______________ is the most popular internet activity  

    a. art
    b. shopping
    c. searching
    d. entertainment
ANS: C
9. Computers process binary numbers, which are composed of __________________

    a. 1s and 2s
    b. 2s and 4s
    c. 1s and 10s
    d. 0s and 1s
ANS: D
10. a DVD is an example of a ________________  

    a. hard disk
    b. optical disk
    c. output device
    d. solid-state storage device
ANS: B

Comments

Popular posts from this blog

CELog and Kernel Tracker

Drawing National flag using Java Applet

WinCE Essentials Volume and File Control